Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
restauranttechnieken
› 2 vakterminologie, alfabetisch gerangschikt.
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via StudyGo. Klik op 'Overhoren'
restauranttechnieken
2 vakterminologie, alfabetisch gerangschikt.
Jaar 3 (bso)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
dresser=netjes op een bord schikken enlever=afhalen van gerechten in de keuken l'entrée= voorgerecht, tussengerecht entremets=verzamelnaam voor alle voorgerecht en nagerecht bestek en borden escaloperen=versnijden van vlees, wild of gevogelte in schuine dunne plakken etiquette=de beleefdheidsregel faites marcher=opdracht geven aan de keuken om een gerecht klaar te maken( lange tijd) flamber=gerecht met een alcoholische drank op smaak brengen en in brand steken frapper=een glas koelen door ere en ijsblokje in rond te draaien voor de show free-flow-system=systeem van aparte los opgestelde buffetten friandises=kleine fijne zoetigheden voor bij de koffie of thee grosse-pièce=de hoofdschotel, grote stukken gebraad op schotels opgediend gang=een onderdeel van het menu garner=versieren gastronomie=de kunst van gerechten zodanig bereiden dat ze smakelijk overkomen gastronoom=specialist op culinair gebied gastronorm=een standaardmaat van horecamateriaal zaal, chafing dish, chariot, bestekbakken gepileerd ijs=fijn geklopt of gemalen ijs givreren=de rand van glazen bevochtigen met citroen en in suiker gedompeld glutenvrij=eiwitvrij goujons=in reepjes gesneden vis le guéridon=de bijzettafel waaraan het personeelslid kan werken in het bijzijn van zijn gasten hatelette=sierpennen voor op de bbq. horeca=ho/ tel, re/ staurant, ca /fé infusion=een aftreksel, smaakstof van bepaalde producten zoals bv. rozenbottel klimaatkast=een koelkast met verschillende klimaat zones komfoor=een toestel om iets in warm te maken of te houden koosjer=ritueel bereide joodse voeding kopbestek=bestek dat boven het bord wordt opgedekt en gebruikt wordt voor het nagerecht likeur=zoete, alcoholhoudende dranken bvb: pissang ambon, baileys, lunch=maaltijd die tijdens de middag genuttigd wordt bv. zakenlunch (licht verteerbaar en vlot te bedienen menu) louche=soeplepel maceren=sangria/fruit laten weken in alcohol Mastiek=: voorbereidende werkzaamheden zoals de schoonmaak en – onderhoudswerkzaamheden die uitgevoerd worden. ménage=kruiderijen die men op tafel zet bv. zout, peper, mosterd, olie, azijn le menu gourmand=een maaltijd van 3 gangen in de juiste volgorde mignardises=fijn assortiment patisserie bij de koffie/thee mise-en-place=voorbereidende werkzaamheden bij het klaarzetten van het restaurant molton=onderlegger vervaardigd uit zachte weefsels om de tafel te beschermen monogram=in elkaar geweven gevlochten letters bv. op borden, linnen la montre= showtafel le moutardier= mosterdpot napper= het tafellaken napperen=koude of warme gerechten overgieten met saus nooit gegrilde of gepaneerde gerechten napperen Napage le napperon=dekservet l'office=de plaats waar de voorbereiding gebeurt is gelegen tussen de keuken en het restaurant parfumeren=een lichte smaak geven aan een bepaald gerecht, altijd met een likeur:amarretto, tiramisu La passe: dorgeeftafel Passeren: serveren van gerechten, dranken of garnituren aan de tafel; van de gast steeds aan de linkerkant (leeg bord) Placeren: de gasten behulpzaam zijn bij het plaatsnemen (stoel) Presenter: het gerecht tonen aan de gast vooraleer uit te serveren op bord Plateau: de schotel (voeding) Poleren: mastiqueren, opwrijven van materiaal Le rayon: de rang Le réchaud: wordt gebruikt om gerechten warm te houden La repasse: wat men tweede maal serveert
Ingezonden op 17-03-2013 - 2005x bekeken.
Laatst bijgewerkt:
20-03-2013
.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!