Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
Conversation française
› 2 leçon 10
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via StudyGo. Klik op 'Overhoren'
Conversation française
, deel 2
2 leçon 10
Jaar 7 (volksuniversiteit)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
les Picasso = de familie Picasso les Picassos = de schilderijen van Picasso le consommé = de heldere bouillon le velouté = de cremesoep la soupe; le potage = de soep {p est plus chic que s} la volaille = het gevogelte la salade de foies de volailles = salade van gevogeltelevertjes les gésiers de poulet = de kippenmaagjes {masculin} la noix = de walnoot la terrine = de terrine la sauteuse = de bakpan; de hapjespan la soupière = de soepterrine la tête d'ail = de bol knoflook une gousse d'ail = een teentje knoflook une gousse de vanille = een vanillestokje la cuillère = de lepel une cuillère à soupe = een eetlepel une cuillerée à soupe = eetlepel als inhoudsmaat la cocotte = de gietijzeren stoofpan une pincée de sel = een snufje zout le poivron = de paprika le poireau = de prei le poivrot = de zuiplap l’oignon = de ui {masculin} une demi-livre = een half pond le chou = de kool le jarret = de schenkel des boulettes de viande = gehaktballetjes l’aneth = dille la crème fleurette; la crème liquide = slagroom cocktail de crevettes au curry = garnalencocktail met kerriesaus persil = peterselie {ne pas prononcer le l} la coquille = de schelp une assiette de crudités = een bord rauwkost des pommes de terre = aardappelen des tomates = tomaten des carottes râpées = geraspte wortelen des betteraves = bieten le plat en sauce = de stoofpot une tranche de paleron = de sucadelap des cubes = in dobbelstenen des morceaux = grote stukken; brokken le concentré de tomate = tomatenpuree acide = zuur lier = binden le yaourt nature = de gewone yoghurt {naturel} quel parfum ? = welke smaak ? la brebis = de ooi cambrioler = inbreken un cambriolage = een inbraak le cambrioleur = de inbreker porter plainte pour vol = een klacht indienen van diefstal faire une déclaration de vol = aangifte doen van diefstal {à la police / au commissariat de police} faire une déclaration de perte = aangifte doen van verlies {à la police/au commissariat de police} la porte forcée = de opengebroken deur le voleur = de dief le voleur est entré par effraction = de dief is door braak binnen gekomen j'appelle le dix-huit = ik bel de brandweer {in Frankrijk} la clé = de sleutel
Ingezonden op 28-11-2014 - 606x bekeken.
Laatst bijgewerkt:
30-11-2014
.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
Gecorrigeerd door Fatima Beddar
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!