Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
VMC
› 4 eiwit bepalen
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via StudyGo. Klik op 'Overhoren'
VMC
4 eiwit bepalen
Jaar 2 (universiteit)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
Hoeveel eiwit bevat spiervlees gemiddeld?= 18 procent Hoe wordt eiwit gehalte berekend?= eiwit is 100-vocht-vet-as (as is 1procent). Waarvoor staat het ONV (organisch niet vet)?= dat is het eiwit percentage Hoe is de eiwit fractie verdeeld in het lichaam?= myofibrillen 55, sarcoplasma 35 en bindweefsel 10 procent. In welke groepen kan eiwit onderverdeeld worden?= NPN, Wateroplosbaar en water ONoplosbaar. Wat valt er onder NPN?= de rest-N. bv creatine Wat valt er onder wateroplosbaar?= bv de globulines Wat valt er onder water onoplosbaar?= wordt verder onderverdeeld in zout oplosbaar of niet, myofibrillen zijn wel zout oplosbaar en collageen is niet zout oplosbaar, dat is de absolute eindfractie. Volgens welk principe werkt de eiwit bepaling van Kjeldahl?= het monster ondergaat eerst destructie. Vervolgens wordt er ammoniak gevormd, en dat wordt terug getitreerd met een zuur, dan heb je de concentratie N en als je eiwit fractie wil moet je *6.25 doen. Waarom factor 6.25 gebruiken bij eiwit fractie berekenen?= omdat vlees 16 gram stikstof bevat op 100 gram eiwit. En 100/16 is 6.25 Wat is het typische aminozuur voor collageen?= hydroxyproline. Hoe wordt collageen bepaald in een monster?= via een UV-vis methode. Rode verbinding, 558 nm Hoe wordt de concentratie collageen berekend?= als het hydroxyproline percentage bekend is zal daaruit de collageen fractie worden berekend. Hoeveel stikstof bevat collageen?= 18 gram N op 100 gram collageen. Dus factor is 5,55 Hoeveel H (hydroxyproline) bevat collageen?= 12,5 procent dus factor 8 Wat is de formule om collageen te berekenen?= percentage H * 8 Wat is de formule om percentage bindweefsel te berekenen?= collageen/totaal eiwit *100 ofwel (H percentage *8) / (N percentage *6.25) *100 Een vleesbereiding bevat 3 procent N en 0,5 procent H, wat is het bindweefselgehalte van dit product?= (0.5*8)/(3*6.25)*100 is 21.3 procent Het bindweefsel gehalte van en droge worst (55gram) bedraagt 20 procent, als je weet dat de worst bestaat uit 33 g vet, 3,9 g koolhydraten en 6 g vocht en 2 procent as, wat is dan het OH proline gehalte van de worst?= totaal eiwit is 11 gram (33+6+3.9+1.1 is 44 dus mist nog 11 gram eiwit). Formule (H percentage *8)/20procent (11gram) eiwit is 20 procent bw totaal. H percentage is dan 0.5 Waarvoor is bindweefsel gehalte vaak een maatstaaf?= voor de taaiheid van het vlees. Hebben oudere dieren of jongere dieren meer bindweefsel?= hoe ouder het dier hoe minder bindweefsel Wat bepaald de taaiheid?= de hoeveelheid bindweefsel maar ook of het omgezet kan worden bij verhitten tot gelatine. Als oudere dieren minder BW hebben waarom hebben zij dan toch taaier vlees?= omdat ze wel minder bw hebben maar het bw is niet meer oplosbaar en daarom wordt het taaier als van jongere dieren. Hoe wordt onoplosbaar bw ook wel genoemd?= thermisch stabiel. Welk type spieren hebben meer thermisch stabiel bw?= de actieve beenspieren
Ingezonden op 26-12-2016 - 1397x bekeken.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!