Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
LijstenVanLotte
› 4 Nederlands - Op niveau onderbouw - Taalschat 4.4.18
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via StudyGo. Klik op 'Overhoren'
LijstenVanLotte
4 Nederlands - Op niveau onderbouw - Taalschat 4.4.18
Jaar 3 (vwo)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
Taalschat recensie 4.4.18 = Volendammers kunnen maar half koken DE HAVEN VAN VOLENDAM IS NOG EEN OUDERWETSE HAVEN MET VISSERSSCHEPEN EN ECHTE ZEELUI. AAN DEZE HAVEN LIGT RESTAURANT DE VOLENDAMMER, EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF MET EEN INNEMENDE, HARTELIJKE SFEER. ONZE CORRESPONDENTE ~......... ~...... GING EEN HAPJE ETEN. Na een lange studie op de mooie handgemaakte menukaart kiezen we voor het vier-gangen Volendammer Diner. Als hors-d’oeuvre krijgen we Volendammer Gamba’s geserveerd. Als de serveerster, die nauwelijks ouder dan achttien lijkt, met onze borden aankomt en ze voor ons neerzet vragen we ons af waarom we niet veel eerder naar De Volendammer zijn gegaan. We snijden met water in de mond de grote, sappige gebardeerde gamba aan. Een gebardeerde gamba is een gewaagde combinatie, want niet iedereen houdt van surf & turf. Het spek geeft een heerlijke zilte smaak aan de gamba’s. Een paar haricots verts maken het helemaal compleet. De zware Rioja, die door een jong ogende “sommelier” op tafel wordt gezet is goddelijk. Als voorgerecht hebben we een bouillabaisse met fruits de mer en ansjovis. De vis in de bouillabaisse smaakt bedorven en kruiden zijn niet de sterkste kant van deze kok. De fruits de mer zijn daarentegen perfect gekookt. De ansjovisjes lijken allemaal een groeiachterstand te hebben gehad en een ernstig zoutteveel in de Volendamse haven te hebben gekregen. Het minieme glaasje water lijkt zo uit de haven gevist. Korte tijd na het voorgerecht verschijnt het hoofdgerecht op tafel. We vragen de serveerster wat het is. Het is Cordon bleu à la Volendamme, antwoordt ze ons. De als goddelijk omschreven cordon bleu medium is bijna rauw. Dat kan onmogelijk de bedoeling zijn geweest. De croutons zijn daarentegen zo doorbakken dat ze nauwelijks als zodanig herkenbaar zijn. De tagliatelle ernaast, wat later één grote tagliatel blijkt te zijn is vervormd tot een zielig hoopje pasta. De beaujolais paste totaal niet bij het eten, en had dan ook gerust ingewisseld gekund voor een lekker glas slootwater. Tot slot komt het dessert. Tussen het hoofdgerecht en het nagerecht hebben we even de tijd uit te buiken, en dat is ook wel nodig ook. We krijgen een dessert dat Luchtig Volendam wordt genoemd. Ze hadden het beter Vullend Volendam kunnen noemen, want de huisgemaakte tiramisu, bavarois, en profiteroles zijn behoorlijk vullend. De tiramisu, die heerlijk zacht is, met een fijn koffie- en chocoladesmaak glijdt over je tong naar achteren, rustig smeltend de smaak verspreidend… De bavarois schuimt eveneens heerlijk naar beneden. De profiteroles spatten uiteen als je een hapje uit het deeg neemt. Heerlijk! Bovenop ligt nog een heel kleine praline. Met zo’n prijs-kwaliteit verhouding kan je toch een halve perfecte maaltijd krijgen. Het is jammer van het voorgerecht en het hoofdgerecht, maar voor het hors-d’oeuvre en het dessert rijden we graag ’n nog eens een eindje om…
Ingezonden op 26-01-2012 - 2567x bekeken.
Laatst bijgewerkt:
14-03-2015
.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
Een rescentie voor Nederlands over een fake Volendams restaurant geschreven...
Ik weet niet waarom ik zo levenloos ben het hier te zetten
Misschien omdat ik vandaag vrij heb ofzoo... ;P
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!