Woordjes leren oefening

Beste bezoeker,

Wellicht kom je op onze site terecht omdat je op zoek bent naar woordenlijsten voor de methode oefening. Woordjesleren.nl en wrts.nl hebben de handen ineen geslagen om samen het allerbeste overhoorplatform van Nederland te maken! Je kunt je woordenlijst voor de methode oefening dan ook vinden op wrts.nl. Zie ook onze tips.

  • Bespaar tijd
  • Haal hogere cijfers
  • Lijsten van uitgevers
  • Verbeter je uitspraak
  • Leer altijd en overal
  • Nederlandse klantenservice
Maak nu een gratis account aan >>

Wil je toch de woordenlijst opzoeken via woordjesleren.nl? Scroll dan naar beneden!

\/
   

Alle hoofdstukken 7 van oefening

Taal: Nederlands


wat is hygiëne = het bewaren en bevorderen van de gezondheid van de mens en zijn omgeving
wat is gezondheid volgens who = gezondheid is een toestand van lichamelijk geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet alleen de afwezigheid van ziekte en zwarkt
wat is gezondheid volgens huber = gezondheid is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke emotionele en sociale uitdagingen van het leven.
wat is besmetting = het overbrengen van livende vaak pathogene microorganismen van de ene naar deandere plaats. kan een infectie ziekte tot gevolg hebben.
wat is een infectie = het binneenringen en vermeerderen en verspreiden van ziektekiemen. kan een ontsteking tot gevolg hebben.
wat is een ontsteking = een plaatselijke reacti van weefsel op schadelijke prikkels en of micro organismen.
wat zijn de 5 algemene symptomen van een ontsteking = rubor calor tumor dolor functio laesa
wat is rubor = roodheid
wat is calor = warmte
wat is tumor = zwelling
wat is dolor = pijn
wat is functio laesa = gestoorde functie
kenmerk besmetting met direct contact = via contact met bacillendrager. door verzorgen patient, contact met expressieve ontstekingen zoals steenpuist pus, geslachtsziekten, niet steriele materialen
kenmerk besmetting indirect contact = dieren hondsdolheid, insecten malaria/lyme, gebruiksvoorwerpen zeep en instrumenten, lucht/aerogeen griep, kinderziekten, voedsel salmonella, water ziekte van weil, aarde tetanus.
VERDER OP BLZ 27 boven aan


 
 

Zoek in de oefeningen

Zoek een vragenlijst van deze methode met het volgende woord:


 

   
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer informatie.