Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
best boek ever
› 2 vertering
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via StudyGo. Klik op 'Overhoren'
best boek ever
, deel 1
2 vertering
Jaar 2 (havo/vwo)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
enzymen = stoffen in veel verteringssappen die de scheikundige processen versnellen functie darmperistaltiek = voortduwen voedselbrij, voedselbrij goed mengen met Verteringssappen kroon = het deel van een tand of kies dat buiten de kaak uitsteekt glazuur = zeer hard laagje dat het tandbeen van de kroon bedekt wortelvlies = vlies dat om de wortels zit dat zorgt voor de bevestiging van de tand of kies in de kaak snijtanden = tanden aan de voorkant in je mond waarmee je stukken van je voedsel af bijt tandplak = dun laagje aanslag dat zich elke dag op je tanden en kiezen afzet plakverklikker = soort pilletje waarmee je kunt controleren waar op je tanden of kiezen tandplak zit conserveren = het behandelen van voedsel zodat het niet bederft voedselvergiftiging = ziekte die wordt veroorzaakt door voedsel met salmonellabacteriën pasteuriseren = het verhitten van bijv. melk gedurende korte tijd tot 72 C° steriliseren = het verhitten van bijv. melk tot 130-140 C° drogen = het ontrekken van water uit voedsel confijten = het toevoegen van suiker in voedingsmiddelen kleurstoffen = stoffen die worden toegevoegd om een voedingsmiddel er mooier uit te laten zien plooikiezen = kiezen met harde richels van glazuur knipkiezen = scherpe kiezen waarmee het voedsel in stukken wordt geknipt, zodat het snel kan worden doorgeslikt knobbelkiezen = kiezen met een knobbelig oppervlak zodat het voedsel kan worden geknipt en gemalen planteneters = herbivoren vleeseters = carnivoren middenrif = een stevig, gespierd vlies, dat de romp in de buikholte en borstholte scheidt maagportier = kringspier aan het eind van de maag, die de uitgang van de maag kan afsluiten alvleessap = verteringssap dat verschillende enzymen bevat die helpen bij vertering van eiwitten, koolhydraten en vetten darmplooien = plooien op de wand van de dunne darm darmvlokken = uitstulpingen die op de darmwand staan
Ingezonden op 22-09-2012 - 850x bekeken.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
ik heb het ergens van gekopieerd dus als er fouten in zitten je hebt het goed als je ongeveer dezelfde antwoorden hebt
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!