Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
VMC
› 7 wetgeving
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via StudyGo. Klik op 'Overhoren'
VMC
7 wetgeving
Jaar 2 (universiteit)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
Hoe en waarom worden koolhydraten opgespoord?= omdat KH vleesvreemd zijn, 100-vocht eiwit vet en as. Als soms kleiner is dan 100 dan zijn er koolhydraten toegevoegd Hoe wordt toegevoegd water opgespoord?= TW is vocht - (c*eiwit) C is 3.3 voor kip en 3.6 voor varkensvlees. Wat betekend FW?= fremd wasser Wat betekend TW?= toegevoegd water Als de som van de hoofdcomponenten meer is dan 100 wat is er dan vermoedelijk gebeurd?= dan zijn er waarschijnlijk eiwit simulatoren toegevoegd. Als de som van alle hoofdcomponenten 100 is wat is er dan gebeurd?= ofwel is alles ok ofwel zijn er kh en eiwitsimulatoren toegevoegd. Wat is de norm voor fremd wasser op kookham in DE?= vocht – (4*eiwit) moet kleiner zijn dan 0 Wat is de norm voor toegevoegd water op kookham in NL?= het federgetal, vocht/ONV moet kleiner zijn dan 4. Let op in ONV zit ook koolhydraten,je kan dus water compenseren met suikers! Wat is de norm voor toegevoegd water op kookham in BE?= vocht/eiwit, mag niet hoger zijn dan 4, is product ambachtelijk dan moet het kleiner zijn dan 3,6 Wat is de norm voor toegevoegd water op kookham in USA?= Protein Fat free, eiwit/(100-vet)*100 norm groter dan 20.5 ambachtelijk 18.5 of 17 industrie Wat is de norm voor toegevoegd water op kookham in FR?= HPD, vocht/ (100-vet)*100 norm kleiner dan 74 ambachtelijk, 75 of 76 industrie. Wordt de wetgeving voor droge worst ook op toegevoegd water gebasseerd?= nee die wordt itt kookham niet op vocht maar op vet gebaseerd. Want droge worst heeft bijna geen vocht want anders zou deze bederven. Wat is de norm voor droge worst in BE?= vet minder dan 50procent en vet/eiwit verhouding minder dan 3 Wat is de norm voor droge worst in DE?=vet/eiwit verhouding minder dan 3.3 Wat is de norm voor droge worst gekeken naar bindweefsel gehalte?= die mag niet hoger zijn dan 25 procent Wat is de norm bindweefselgehalte in DE voor droge worst?= daar wordt gewerkt met BEFFE, dat is spiereiwit en moet hoger zijn dan 14.5 procent. Wat is BEFFE?= eiwit-collageen Wat is het BEFFE percentage?= (eiwit-collageen)/eiwit *100, dit moet hoger zijn dan 85 procent. Hoe is de wetgeving voor de minimale vleesinhoud, welke parameter?= NF, is N of defatted meat. Voor rund is dit 3.55 voor varken is dit 3.45 en voor kip is dit 3.7. Hoe kan je uit NF de samenstelling van ontvet vlees berekenen?= door eiwit gehalte is NF*6.25 te doen en vocht is 100-as-eiwitgehalte. Hoe wordt de DM (defatted meat) hoeveelheid berekend?= Npercentage/NF *100 Hoe wordt de meat content (MC) berekend?= DM+ vet percentage. DM is Npercentage/NF *100. Dit is formule volgens stubbs en more Kan de stubbs en more formule voor MC gebruikt worden voor ham en droge worst?= nee want droge worst te veel vet en moet dus met pearson formule berekend worden, lean meat content).
Ingezonden op 26-12-2016 - 1040x bekeken.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!