Vakken
Engels
Frans
Duits
Spaans
Nederlands
Grieks
Portugees
Italiaans
Latijn
Japans
Biologie
Aardrijkskunde
Natuur- en scheikunde
Wiskunde, rekenen
Economie
Geschiedenis
Eigen methodes
Alle vakken
Home
›
Alle vakken
›
Eigen methodes
›
Aardrijkskunde, voor je overige lijsten.
› 0 Begrippenlijst Europese Unie. - 1. Grensverleggend Europa
Helaas is de overhoormodule niet beschikbaar. Wel kun je deze lijst overhoren via WRTS. Klik op 'Overhoren'
Aardrijkskunde, voor je overige lijsten.
0 Begrippenlijst Europese Unie. - 1. Grensverleggend Europa
Jaar 3 (vwo)
Link voor email / website
Link naar overhoring, zonder bewerk/reactiemogelijkheid (ELO)
Open met deze code de oefening in miniTeach
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
Acquis Communautaire = Alle schriftelijk vastgelegde reges, wetten en normen van de EU Douane Unie = Sinds 1968 zijn er geen onderlinge invoerbeperkingen (=vrijhandelszone) voor de landen binne de EU. Ook hebben zij een gemeenschappelijk douane tarief voor landen buiten de EU EEG = Europese Economische Gemeenschap, Europees samenwerkingsverband, vervolg op EGKS (1958). Frankrijk, (west) Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, en Italië. EG = Europese Gemeenschap, Europees samenwerkingsverband, vervolg op EEG (1967), bestaat nog steeds onderdeel van de EU. Frankrijk, (west) Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Italië, (1973) Engeland, Ierland en Denemarken, (1981) Griekenland, (1986) Spanje en Portugal. EGKS = Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, eerste Europees samenwerkingsverband. Europese éénwording in 1951. Frankrijk, (west) Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Italië Europees parlement = Direct gekozen volksvertegenwoordiging van bevolking van de EU. Het EP bestaat uit 372 leden afkomstig uit 25 lidstaten(situatie 2005). Iedere lidstaat heeft een vastgesteld aantal afgevaardigden gebaseerd op het aantal inwoners. In de huidige zittingsperiode zijn er dit voor Nederland 27(situatie 2005). Wordt om iedere vijf jaar gekozen. Europese Commissie = Uitvoerend orgaan van de EU. Bestaat uit 25 leden.(situatie 2005) (één lid per staat). Legt wetten voor en controleert de Europese Raad van Ministers. Belichaamt en behartigt het algemeen belang van de Europese Unie. De voorzitter en de leden van de commissie worden door de lidstaten benoemd na goedkeuring door het Europese Parlement. De commissie zetelt in Brussel. Europese integratie = Europese eenwording, samenwerking tussen de EU-lidstaten die moete leiden tot een verenigd Europa. Intergouvernementele organisatie = organistatie van souvereine landen met een zeker vorm van samenwerking. Maastricht, verdrag van = 1992. Invoering van de Euro afgesproken. Verder stippelde men de route uit voor: samenwerkenop buitenlands beleid, defensie beleid en justitie. Supranationale organisatie = Organisatie van landen die een zeker mate van zeggenschap hebben overgedragen.
Ingezonden door
jonasbrothersrock♥
op 28-06-2009 - 1094x bekeken.
Nog niet genoeg stemmen voor waardering: geef je mening!
voting system
1
2
3
4
5
Reacties (1)
VIEJENAA
06-04-2014 11:46
Maak gratis account aan
Toon volledig menu
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.
Meer informatie.
Overhoor en verbeter je talenkennis op woordjesleren.nl. De grootste verzameling van Franse, Engelse, Duitse en anderstalige oefeningen. Naast talen zijn ook andere vakken beschikbaar, zoals biologie, geschiedenis en aardrijkskunde!