Pleincollege Van Maerlant

Plaats Eindhoven
Website www.vanmaerlant.sghetplein.nlDe meest actieve leerlingen

anniek--94 baszz Blond007 Dennisch Dimphy dizzyboy GaaraHitachiin Henrieke Ikde500ste karlijnhb lisatje1996 louise-x luukje mijnbroertje1 StefanNc suzy

Laatste inzendingen Pleincollege Van Maerlant Reacties (13)

  lana
03-06-2009 19:44
volgens mij niet, maar als je plato doet kun je een project Japans doen... ;)
  lana
04-06-2009 19:53
als je niet weet wat plato is:

Onze school biedt leerlingen die op intellectueel gebied meer getalenteerd zijn, de mogelijkheid tijdens lestijd te werken aan een door henzelf gekozen onderwerp. Dit onderwerp mag geen deel uitmaken van de reguliere leerstof. De leerlingen worden bij dit project begeleid door een docent. Aan het einde van het schooljaar presenteren zij hun project aan familieleden, vrienden, klasgenoten en personeel.

De groepsgewijze of individuele begeleiding van de zwakkere leerling kent op het Van Maerlant, zoals overigens op meer scholen, een lange geschiedenis. Binnen het principe dat iedere leerling die iets tekort komt speciale aandacht verdient, moet er natuurlijk ook belangstelling zijn voor de zeer getalenteerde leerling. Deze groep leerlingen, die ook afwijken van de doorsneeleerlingen, heeft eigen specifieke problemen, die samenhangen met opvattingen uit de samenleving en met het feit dat het huidige onderwijssysteem tekortschiet in het scheppen van extra mogelijkheden.

Het feit dat op het Van Maerlant nogal wat getalenteerde leerlingen komen, heeft ons ertoe gebracht om deze groep wat meer te bieden dan het normale programma. Via allerlei kanalen worden leerlingen geselecteerd aan wie de mogelijkheid geboden wordt om zich te verdiepen in onderwerpen waarin zij zeer geïnteresseerd zijn. Onder begeleiding van docenten werken zij naar een eindresultaat toe dat in een of andere vorm gepresenteerd wordt.

Zoals in de doelstelling reeds omschreven is, wil het Van Maerlant de zeer getalenteerde leerling extra mogelijkheden bieden om zich naar eigen vermogen te ontwikkelen.

Via de gegevens van de basisschool en de resultaten van een aantal testen worden leerlingen geselecteerd die, indien zij daarvoor kiezen, zich gaan verdiepen in onderwerpen waarvoor zij zich zeer interesseren. Het onderwerp komt in principe van henzelf en indien dit niet lukt kunnen zij kiezen uit een lijst door de school aangeboden onderwerpen.

Elke leerling die aan het project meedoet, krijgt een vaste begeleider, een docent die de leerling kan kiezen of die hem wordt toegewezen indien hij niet tot een keuze komt.

Tijdens lessen en eventueel na schooltijd kan de leerling werken aan het gekozen onderwerp.
Hij kan na overleg met de betrokken docent een les verzuimen.

Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de leerling en de begeleider. Er kan op school gebruik gemaakt worden van bepaalde faciliteiten.

Elk onderwerp waarin een leerling zich in een bepaalde tijd heeft verdiept, wordt afgesloten in een vorm waarvoor hij kiest. De beoordeling geschiedt door de begeleider; bij voldoende resultaat wordt er een certificaat uitgereikt.

Een leerling kan meerdere certificaten behalen. Dit kan o.a. extra mogelijkheden bieden voor toelating in het vervolgonderwijs.

:D groetjes Lana
  Tess
08-06-2009 16:23
Ok ;) Dan snap ik het :xd:
iemand??
21-06-2010 19:29
Echt bedankt..!!
Ik zit ook op VML..
En haat al die stomme begrippentlijsten overschrijvenn
  lana
06-11-2010 12:06
Weet je wat stom is? Bij de lijsten die hierboven staan gaat er telkens één weg als er een nieuwe lijst bijkomt... :S
Sem!
16-11-2010 18:54
Nee, we hebben geen japans D=
Ik spreek Chinees, Japans en Sri-Lankaans.
  yannick61
23-06-2011 17:10
vml the best!
  Hakim
26-06-2011 18:31
*VML* best school!
  suzy
01-10-2012 20:32
Holy shit Lana, dikste uitleg zussieee
 
 

   
Door deze site te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer informatie.